Sekcija plesnih šol Slovenije

Novice


Arhiv: 20 letnica Sekcije plesnih šol Slovenije

Na dan 9. septembra, mineva 20 let, od kar smo se odločili združiti moči in povezani stopiti skupaj pri prizadevanju za usklajevanje našega delovanja ter reševanja vprašanj, z namenom enotnega programskega in sistemskega delovanja na področju plesne dejavnosti v Sloveniji v strokovnem in poslovnem pogledu.

Člani sekcije – priznane plesne šole, skladno s strogimi pravili sekcije dodeljenim nazivom »Dobra plesna šola«, se zavedamo pomena svojega znanja, sposobnosti in izkušenj, s katerimi tvorno sodelujemo pri delu Sekcije in njenem razvoju ter prizadevanjih za prepoznavnost in popularizacijo plesne dejavnosti med občani vseh generacij - otrok, mladine, odraslih in tretjega življenjskega obdobja.

V vseh teh letih smo si in si bomo še naprej prizadevali za razvoj in negovanje tradicije kulturnega in športnega okolja kot predpogoja za vrhunske kulturne, umetniške in športne dosežke na področju plesne dejavnosti v Sloveniji.

Da je PLES je nekaj čudovitega - prijetna družba, glasba, gibanje, harmonija, lepota, plemenitost - jezik, ki ga razumejo po vsem svetu in je najlepši način sporazumevanja med ljudmi, povedo verzi navdušenega ljubitelja plesa:

ŽELJA IN PLES
Če želite dobro plesati znati, morate v »Dobro plesno šolo« se podati.
Tam vse vas bodo naučili, tam boste še partnerja dobili,
osamljenost vam prepodili, v družabnosti pravi se sprostili,
si srečo in želje izpolnili in življenje svoje obogatili.

 

ZORAN KLJUN, predsednik sekcije plesnih šol Slovenija

 

Fotogalerija