Sekcija plesnih šol Slovenije

Novice


Arhiv: Poziv k previdnosti pri nakupu računalniške opreme

Obveščamo vas, da podjetje DISS poziva kupce računalniške opreme k posebni previdnosti pri nakupu prenosnih računalnikov znamk HP in Lenovo. Zaradi vloma v glavno skladišče na sedežu podjetja v Ljubljani, ki se je zgodil v noči s petka, 24. 9., na soboto, 25. 9., in med katerim je prišlo do kraje večje količine prenosnih računalnikov, DISS opozarja, da se utegne na trgu pojaviti večja količina ukradenega blaga. DISS bo objavil posebno spletno stran, na kateri bodo lahko kupci v primeru suma porekla kupljenega blaga preverili model ter serijsko številko.
 
DISS svetuje naj bodo kupci posebej pozorni na poreklo blaga pri nakupih pri zasebnikih ali nepooblaščenih prodajalcih, bodisi v fizični obliki ali prek spleta. Posebno pozornost je treba nameniti znakom, ki kažejo, da bi bilo blago lahko ukradeno. Ti so predvsem nizka cena, zahtevana gotovina, poškodovana embalaža in novi izdelki, ki se prodajajo kot rabljeni.
 
Ukradeno blago je označeno s serijskimi številkami, ki so sledljive celo življenjsko dobo izdelkov. Prav tako so nekateri modeli ukradenih prenosnih računalnikov narejeni po naročilu in jih v prosti prodaji ni mogoče kupiti. V primeru, da se tak izdelek znajde na servisu, se nemudoma zapleni, kupec pa postane predmet preiskave.
 
 
Dodatne informacije:
Podjetje:            DISS d.o.o.
                          Ivo Pajkič                 
Naslov:              Dolenjska cesta 244
                          1000 Ljubljana
Tel.:                   01/420 55 28
E-pošta:             ivo.pajkic@diss.si
Spletna stran:    www.diss.si

Fotogalerija