Sekcija plesnih šol Slovenije

Novice


Arhiv: Predstavitev novosti Kolektivne pogodbe med delavci in družbami drobnega gospodarstva in delovnopravne zakonodaje

Vabimo vas na predstavitev

novosti Kolektivne pogodbe za drobno gospodarstvo in delovnopravne zakonodaje,

ki bo v četrtek, 3. februarja 2011 od 10.00 do 13.00, dvorana: E (medetaža), GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Uveljavljena je bila prenovljena Kolektivna pogodba med delavci in družbami drobnega gospodarstva, ki prinaša nekatere novosti oziroma prednosti za delodajalce z ureditvijo npr. pripravništva, možnosti zaposlitve za določen čas za dalj časa kot je zakonska omejitev, možnosti reševanja individualnih sporov za delavca preko mediacije ali arbitraže. Z vsemi novostmi, ki jih prinaša KPdg se lahko seznanite na predstavitvi, kjer vam bodo predstavljene tudi novosti z delovnopravnega področja, ki jih prinašajo že sprejeti zakoni in zakoni, ki so trenutno v postropku sprejemanja in bodo po sprejemu vplivali na razmerja med delodajalcem in delavcem.

 Program:

  • Novosti Kolektivne pogodbe med delavci in družbami drobnega gospodarstva (Metka Penko Natlačen, univ. dipl. prav., Pravna služba GZS)
  • Kaj nam prinašajo novosti Zakona o delovnih razmerjih, Zakona o malem delu, Zakona o urejanju trga dela, Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter Zakona o varstvu pri delu? (Igor Knez, univ. dipl. prav., Pravna služba GZS)
  •  Odgovori na vprašanja udeležencev

Kotizacije ni!

Predstavitev bo izvedena ob prijavi najmanj 12 udeležencev. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 31.1.2011. Prijavnico pošljite na faks št.: 01/58-98-317 ali 01/23- 02-258 oziroma po elektronski pošti na naslov ptz@gzs.si.

Dodatne informacije: GZS – Podjetniško trgovska zbornica, tel. 01/58-98-335, e-naslov: ptz@gzs.si.

Parkiranje je mogoče v garaži GZS do zasedbe prostih mest.

Fotogalerija